dilluns, 16 d’abril del 2012

Aresta Brucs a La Bitlla

7 d'abril de 2012

Un bon pla per a un dia asollellat com aquest era ascendir la Bitlla per la seva aresta Brucs i contuinuar per la inmediata Bola de la Partió, però un factor no tingut en compte des del bosc estant va esquinçar el pla a mig fer: el vent.

I és que el poc equipament d'aquesta via, que n'és el seu principal actiu, combinat amb els forts cops de vent, fa de l'escalada una experiència que pot resultar desagradable; les preses sembla que es facin petites, els murs més verticals, i tot més difícil.

La Sílvia fa el primer llarg, d'aresta pura però molt ample, protegida amb dos espits, fins el llabi on hi ha la característica alzina i la reunió al costat. Una petita bauma a mitja tirada li dona el punt de dificultat al llarg, just on hi ha un dels espits.


Em toca a mi fer el segon llarg. Comença amb una fisura vertical a equipar, amb bones preses; una delícia. Quasi al final de la fisura, on es posa més dreta, asseguro amb un Alien i baixant una mica surto cap a l'esquerra, més fàcil i tombat.
D'aquí en amunt i per placa tombada es progressa be fins la fisura horitzontal, on hi ha un pitó.
És en aquest punt on la paret es redreça i on el vent ja es nota amb força. Els passos per a superar el mur serien d'allò més bonics si no fos per aquest aire que transmet una inseguretat constant, tot i l'excel·lència de la roca. L'alleujament arriba quan ja sobre el mur m'asseguro a l'únic espit del llarg i uns metres més amunt faig reunió d'unes anelles rovellades anclades amb un munt de burins.




La Sílvia i el Josep Maria, que avui ens acompanya, han quedat glaçats a la reunió. Arribats tots a dalt decidim que ja en tenim prou, tot i que a la Bola hi ha més expansions i el vent no dificultaria psicològicament tant la via.

Segur que sense vent hauria gaudit de veritat de la concentració que exigeix aquesta via, i segur també que hi tornarem per acabar la combinació amb la Bola.



1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Una via que fa temps que tinc pendent aquesta de la bitlla, a veure si m'animo, llàstima de fred, no?