dimecres, 9 d’abril del 2014

Solitud a Cambra d'Ase. Bougnanas.

31 de març del 2014
Dilluns
Fotografies de la Silvia.

Un munt de petjades de botes i crampons delaten l'ús intensiu de les pistes d'esquí per a accedir al circ de Cambre d'Ase aquest diumenge, i delaten també que les pistes no s'han trepitjat. Així doncs, avui l'estació roman tancada i no hi ha absolutament ningú, ni a les pistes ni al circ, fins que més tard entrarà una cordada al Gigoló que veurem de lluny.


La neu s'anuncia una mica aplacada a les cares nord; ha fet vent fort de sud aquests dies passats i s'ha dipositat en forma de grànuls no gaire consistents a la canal. Tot i així, cap 'wumpf' ni cap símptoma de placa ens aconsella recular.





El primer ressalt i l'únic que apreciarem avui, està en condicions difícils, amb roca lleugerament coberta per neu inconsistent, i només els troços de terra glaçada permeten de clavar-hi els piolets. És aquí on treïem la corda i fem un llarg.

En amunt, el gruix de neu és considerable i el pendent es redreça. La neu millora; permet fins i tot traccionar de piolets en un ressalt ben cobert, i a la sortida per a superar la insignificant cornisa.


Aquest cop sense esquis baixem l'ample canal central i cap a casa, a través de l'estació insòlitament deserta.



3 comentaris:

Jaume Llanes ha dit...

És curiós que un diumenge de març estigui tan tranquil·la aquesta zona alpinística habitualment carregada de gent. Crec que amb el gel passa una mica com amb l'esquí: durant els primers mesos tot està ple i cap al final de temporada ja no hi ha pràcticament ningú enlloc. No fa gaire volia comprar uns guants per al gel en una botiga especialitzada i qui m'atenia em va mirar amb una cara atònita mentre em deia que el material de gel l'havien retirat perquè ja s'havia acabat la temporada. Vaig preferir callar i semblar un imbècil que intentar una via pedagògica de ben segur abocada al fracàs. Vosaltres, en canvi, ja es veu que sabeu perfectament de què va el tema. En cert sentit, comença la temporada.

Jaumegrimp ha dit...

Com haureu disfrutat, tot el circ per vosaltres, això és un luxe!

francesc ha dit...

hola,
sóc un de l'altre cordada a la canal Gigoló, i nosaltres sí que hi vam anar amb esquís...
Tot el circ per nosaltres, la neu ens va deixar baixar esquiant des del coll (pujant, la sortida de la canal amb molta neu pols ja va costar més!),

però, no era un diumenge. Va ser un dilluns!!!


salut companys!


fcesc.