dimecres, 12 de maig del 2010

Abbey Road a Sant Llorenç del Munt

Tornen les escalades de tarda a Sant Llorenç, i ho fan les peculiars vies d'aquest peculiar massís. Abbey Road és una via d'un sol llarg, amagada entre les bardisses del peu de la cinglera, just on el camí que puja des del Cavall Bernat fa les primeres marrades. Oberta pels germans Masó, está equipada amb espits allà on calen, i tot i el que fa pensar la ressenya, no hi ha reunió a dalt: es fa en una de les esplèndides savines que hi trobarem.

Els dos primers terços de la via transcorren per les franges de conglomerat vermellós, de mal fiar, amb un revestiment calcari procedent dels nombrosos regalims d'aquesta paret, accentuats per les nombroses pluges d'aquest any. Anem enfilant petites feixes fins un flanqueig a la dreta sobre una petita repisa herbada, on una sabina permet afegir una assegurança al ja de per si suficient equipament de la via.
Arribats al canvi de tipus de roca, hi ha l'últim espit, i comença un mur tombat amb preses petites, cantelludes i sòlides, que de tan bones permeten oblidar-se de que no hi ha assegurances. S'arriba així a dalt del mur on munto la reunió en dues savines; no hi ha cap expansió, o sigui que sortim per dalt.

Savines magnífiques que creixen sobre aquesta primera cinglera de Sant Llorenç, de la qual en forma part el Cap de Faraó, que encara no he escalat.

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Aquestes tardes dónen ja per molt Sergi! llàstima que la via no sigui més llarga, però es deu poder completar amb alguna altra d ela paret oest del cap de mort no?
Jo tampoc he pujat encara el Cap de Faraó i em faria il.lusió...però l'equipament fa por!

Sergi ha dit...

I tan que es pot completar amb altres vies!
El problema és que varem anar dues cordades a la mateixa via, i entre que busques, esperes, mires, baixes...
Ens ho vàrem prendre amb tranquilitat.

Amadeu ha dit...

Fabulosa via de roca bona!
Despres de fer una de les primeres repeticions varem montar un corda per dalt (top rope) a la dreta i va sortir una maginifica via de 6a-6b xulissima!
Els que es dedican a posar parabolts tenen aqui un fantastic espai.
Records! Amadeu