diumenge, 1 de maig del 2011

Canvi Climbàtic a la Presidenta i ensigalada a la baixada.

La Plantació ofereix racons com pocs llocs, i és fàcil perdre-s'hi.
Això és el que ens va passar descendint de la Presidenta pel seu flanc sud i la canal del mateix nom, per no baixar pel torrent dels Llorers, doncs ens havien dit que estava molt enfangat. Trobem un parell de resalts i al final hem de fer un rapel des d'un llorer; baixar per aquí és més llarg, però passem per racons preciosos del Montserrat més pur.

La via comença amb un llarg no gaire vertical, poc protegit però fàcil, fins una alzina on s'hi fa reunió; la roca és millor del que sembla a la vista.

Primers graons del Torrent del Llorer i primer llarg de la via.

Flanqueig final del L2

El segon i tercer llargs transcorren per parets homogènies i continuades, on s'escala a gust, ben assegurats i amb bona roca, per gaudir. El tercer llarg acaba en un coll al peu del caputxó climàcic de la Presidenta, que s'escala per la seva cara nord.

Esquivant la via normal, que va pel costat d'una estreta fisura que s'utilitza per a equipar les proteccions, la via ascendeix pel vertical mur que cau ja cap al fons del torrent. 

 
L3 i L4

 
Descens per la canal de La Presidenta, amb cordes fixes i ràpel final fins al Torrent dels Llorers.



Ressenya extreta de www.lanochedelloro.com

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Ei Sergi! això de "perdre's baixant de la Presidenta te el seu encant, aventura Montserratina total i la via també MOntserratina, a mí em va agradar força.