dimarts, 8 de maig de 2012

Entre tempestes al Coma d'Or

5 de maig del 2012

Després de tres mesos d'hivern sec, aquesta primavera costa de veure el blau del cel, i més encara sobre el blanc de la neu, que ara és abundant però resta sota una capa de núbols quasi constant que la humitegen i a la vegada la mantenen.

Una altra minsa nevada ha caigut aquesta nit sobre un mantell abundant per sobre dels 2000 m d'alçada, transformat i ben asentat, i endurit per regel nocturn, però de molt bon progressar gràcies a aquesta finíssima capa recent.

La idea inicial és pujar el Puigpedrós de Lanós per la canal nord-oest, però un moment de bòira i tempesta just abans d'arribar a la Portella de la Coma d'en Garcia ens en fa desistir, doncs l'itinerari inicial requereix fer molts ascensos i descensos que en cas de manca de visibilitat temo errar.
Així doncs amb més material del compte a l'esquena assegurem la jornada fent només el Coma d'Or.


La poca neu al coll de Pimorent permet entrar amb cotxe a la malmesa Coma d'En Garcia; la pista està neta, i ens atansem quasi fins el sifòn d'aigües. Sota la fista i ran de riu hi ha una llenca de neu on ens posarem els esquís i per on baixarem després. És prou gruixuda per tapar-ho tot, roques i matolls.


Sense més secrets fem aquest popular itinerari d'esquí de muntanya. El punt on la neu és més escassa és entre la Portella de Cortal Rossó i el cap de Llosada, on les pedres treuen el cap. Tot i així el descens d'aquest tram serà una delícia gràcies a la compactació que presenta el mantell.
5 comentaris:

Jaume Llanes ha dit...

Semblava que aquest any de seguit s'acabaria la neu i, sortosament, la natura ens ha tornat a sorprendre. Encara podem tenir un bon maig i juny per gaudir de la muntanya nevada al Pirineu, i cal aprofitar-ho. Potser faràs més esquí de muntanya a parir d'ara que en tot l'hivern.

Sergi C ha dit...

No sé ben be el que faré, si esquiar, caminar o grimpar neu, però dijous enfilem amunt cap a on ni et vull dir...
A veure si aprofitem quatre dies fent el que més ens agrada on més m'agrada.

Jaume Llanes ha dit...

Que us vagi molt bé en aquest lloc misteriós i desitjat! Uf, quatre dies..., fantàstic!

Anònim ha dit...

Ei, ja caurà un altre dia, el racó s'ho val. Sort per aquests quatre dies... quina enveja

Isaac

Sergi C ha dit...

Obviament la teva ressenya era la nostra referència, Isaac.