dimarts, 8 de maig del 2012

Entre tempestes al Coma d'Or

5 de maig del 2012

Després de tres mesos d'hivern sec, aquesta primavera costa de veure el blau del cel, i més encara sobre el blanc de la neu, que ara és abundant però resta sota una capa de núbols quasi constant que la humitegen i a la vegada la mantenen.

Una altra minsa nevada ha caigut aquesta nit sobre un mantell abundant per sobre dels 2000 m d'alçada, transformat i ben asentat, i endurit per regel nocturn, però de molt bon progressar gràcies a aquesta finíssima capa recent.

La idea inicial és pujar el Puigpedrós de Lanós per la canal nord-oest, però un moment de bòira i tempesta just abans d'arribar a la Portella de la Coma d'en Garcia ens en fa desistir, doncs l'itinerari inicial requereix fer molts ascensos i descensos que en cas de manca de visibilitat temo errar.
Així doncs amb més material del compte a l'esquena assegurem la jornada fent només el Coma d'Or.


La poca neu al coll de Pimorent permet entrar amb cotxe a la malmesa Coma d'En Garcia; la pista està neta, i ens atansem quasi fins el sifòn d'aigües. Sota la fista i ran de riu hi ha una llenca de neu on ens posarem els esquís i per on baixarem després. És prou gruixuda per tapar-ho tot, roques i matolls.


Sense més secrets fem aquest popular itinerari d'esquí de muntanya. El punt on la neu és més escassa és entre la Portella de Cortal Rossó i el cap de Llosada, on les pedres treuen el cap. Tot i així el descens d'aquest tram serà una delícia gràcies a la compactació que presenta el mantell.




5 comentaris:

Jaume Llanes ha dit...

Semblava que aquest any de seguit s'acabaria la neu i, sortosament, la natura ens ha tornat a sorprendre. Encara podem tenir un bon maig i juny per gaudir de la muntanya nevada al Pirineu, i cal aprofitar-ho. Potser faràs més esquí de muntanya a parir d'ara que en tot l'hivern.

Sergi ha dit...

No sé ben be el que faré, si esquiar, caminar o grimpar neu, però dijous enfilem amunt cap a on ni et vull dir...
A veure si aprofitem quatre dies fent el que més ens agrada on més m'agrada.

Jaume Llanes ha dit...

Que us vagi molt bé en aquest lloc misteriós i desitjat! Uf, quatre dies..., fantàstic!

Anònim ha dit...

Ei, ja caurà un altre dia, el racó s'ho val. Sort per aquests quatre dies... quina enveja

Isaac

Sergi ha dit...

Obviament la teva ressenya era la nostra referència, Isaac.