dijous, 27 d’agost del 2009

Aresta Ferbos al Trois Conseillers



La proposta de l'Oriol feia dubtar al principi, per manca d'experiència en aquesta roca, però sense pensar-m'ho gaire accedeixo, doncs la dificultat és molt assequible.
L'aresta Ferbos és una línia molt clara que es despren del cim dels Trois Conseillers fins quasi l'Estanh de Cap de Long, formant un dels cantells de la piramide que és la seva cara sud.



Des de la presa de Cap de Long prenem el camí que porta al Llac d'Aubert, que ascendeix entre rocs en alguns trams i és perdedor per la quantitat de variants que hi ha fet la gent. Abans del coll l'abandonem i continuem flanquejant a l'oest per camí al principi i per tartera més endavant, sense perdre ni guanyar alçada, fins a topar amb l'aresta.



Enfilem un diedre lateral, en ensamble, fins assolir el propi fil de l'aresta. A partir d'aquí anem ascendint agulles, diedres i alguna placa. En els punts on hi ha més exposició i/o dificultat fem reunió i ascendim a llargs.



D'aquesta manera, després de 650 m i alguns passos de III+ arribem al cim.





Al cim del Pic des Trois Conseillers deixem les motxilles i ens dirigim cap a l'oest fins el Turon de Neuvielha, flanquejant la cresta i les agulles que ens hi separem per la cara sud (fites i corriol a troços).



Tornem enrera i iniciem el descens, primer per camí fins la bretxa de Neovielle, entre el pic del mateix nom i el Trois Conseillers (aqui comença l'aresta dels Trois Conseillers que ascendeix al pic de Neuvielha-caos de noms!). Des de la bretxa descendim per una canal al sudest, primer amb una mica de corriol i quan més avall més exposada, amb terreny descompost, fins que arribem a un punt on s'ha de fer un delicat flanqueig descendent, realment perillós.
Arribats a la base trobem i desfem el camí de pujada.



1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Molt recomanable aquesta aresta. me l'apunto, ah! i les fotos molt bones, amb el marc negre llueixen prou.