dijous, 3 de setembre del 2009

'Astre ocult' i 'Pep Clotet: vies d'autor a Sant Llorenç

Escalada de tarda de una via dels Masó i una del 'Paca'.
No m'estendré en la descripció de les vies, doncs el meu company d'escalades i amic Wolfgang ho ha fet millor que jo:

"Vam triar primer una via que havíem mirat ja en anteriors ocasions, però que no havíem trobat el seu inici (bon auguri, ja ja...), dels germans Masó. És l'Astre Ocult, que puja al sòcol de la Miranda dels Cavalls. És una via curteta de 30m (una tirada), però amb sabor de Sant Llorenç: aproximació tipus jabalí, peu de via amagat, primers metres de la via bruts i descompostos, a partir del primer espit només descomposta. Em vam petar un bolo de peu aparentment fiable, dels pocs blancs calcaris que hi ha, i un altre bolo de ma molt bo que es va trencar en dos com segat pel mig... En fi, una escalada per amants de Sant Llorenç, plena de sensacions de la zona. Ara, tot sigui dit: l'equipament és molt bo, hi ha un total de 6 spits bons (nous) i es pot col.locar un tascó mitja al diedre de la sortida.
Resum: Sant Llorenç, Miranda dels Cavalls, via Astre Ocult, 30m, màx. V, equipada amb spits, roca delicada."


"Per la segona via que vam fer era amb la idea de compensar les penúries de la primera, vam triar la Pep Clotet a la Punta de Cavalls. Aquesta és una zona d'esportiva (de l'època, és clar!), la via segons ressenya de roca excel.lent, cosa que es confirmava plenament. Un mur molt compacte amb forats grans, encara que aquesta via es nota que no es deu fer més d'unes poques vegades l'any. Com a contrapartida, les assegurances: encara que abundants (4 spits, dos claus i un pont de roca en 25 o 30m), els espits també son de l'època, es a dir, del 1989. I segons el seu aspecta actual, ja devien ser esquifits fa 20 anys... Es a dir, val més no provar-los, perquè no salti la capa de rovell que els deu donar una certa resistència adicional! Per no parlar de les bagues, que també deuen ser originals, però que per sort només serveixen per indicar on hi ha el clau.
Resum: Sant Llorenc, Punta dels Cavalls, via Pep Clotet, assegurances a prop però velles. Màxim V+, roca excel.lent."


Ressenyes extretes de www.santllors.com

3 comentaris:

Javi ha dit...

Veig que no pares noi! Arestes pel Neouville, al campbieil i tardes d'escalada a sant llorenç, la via del paca pinta molt romántica!!! Apa a seguir gaudint i fent recerca d'indrets romantics...

Jaumegrimp ha dit...

Sergi! vies de col.leccionista aquestes...felicitats per l'activitat.

Sergi ha dit...

Gràcies companys.
A veure si publico les de Frares i la Castellassa d'aquests dos dies passats.