dilluns, 18 de gener de 2010

Estrena d'esquis al Pedró dels Quatre Batlles

Després de vint anys sense fer esquí de muntanya, decideixo adquirir un equip nou i posar-m'hi, que de companys no en falten.

Amb el perill d'allaus anunciat, optem per fer un recorregut per terreny trepitjat, tot i que a la baixada, veïent l'assentament de la neu i la localització de les acumulacions, baixem totalment fora pista.


Al fons a l'esquerra el Cadí i a la dreta la Serra d'Ensija, amb una llum filtrada pels núbols alts que ens acompanyaran tot el día.Dibuixos al cel i al bosc, naturals els uns i artificials els altres.
En aquesta sortida anem cinc amb esquís i dotze amb raquetes: realment una bona colla.


Carenegem cap a l'Estivella. El vent ha fet de les seves amb la neu i fa de les seves amb els núbols i el cel.


Tossal d'Estivella.


El fort vent dels últims dies deixa petja en aquestes muntanyes que hi son tan exposades; grans acumulacions en vessants sud i zones nues a la carena.


Montserrat sempre és present a qualsevol vista des del Prepirineu.


Des del cim del Pedró dels Quatre Batlles iniciem el descens cap al Clot de la Vall.
La neu a cotes altes primer és molt ventada, erosionada, amb pedres que treuen el cap. Una mica més avall és dura amb una capa flonja a sobre que permet fer el que es vol; en ple Clot de la Vall, entre el bosc, fa patir a cada gir, però amb decisió es deixa ferm disfrutant i tot. Ja al capdevall del descens comença a ser massa feixuga.


Mapa del ICC amb indicació de les zones d'allaus.

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Sergi, així que t'has equipat per fer esquí de muntanya? a veure si quedem algun dia que jo els tinc plens de pols, abans sí que sortia molt, però amb això de l'escalada ho he anat deixant.
Molt bones fotos i al final bon dia no?

lluís ha dit...

Vés amb compte que això de l'esquí enganxa de debó!
El Port del Comte sempre és lloc de grans panoràmiques i cels, bones fotos!

SergiC ha dit...

Doncs quan volgueu sortim.
De fet cada setmana faré una cosa o altre ...
Ja ho sabeu, companys.

Javi ha dit...

Sergi, diumenge sortim amb la colla de fanàtics, si t'animes, endavant... I a gaudir de tot alló que t'oferiran els esquis!