dijous, 22 de juliol del 2010

Via dels Espàrrecs al Morral del Llop

Aquesta cinglera de l'Obac, altiva sobre l'Alzina del Salari, ben visible des de la carretera i des del repetit camí dels graons de Mura  i del de la placa Sibarit, ens ha captivat des de fa temps i ja ens hem deixat seduït per fi per la seva magnífica roca.


Triem la Via dels Espàrrecs, reequipada i amb un grau assequible.
El primer llarg el comença la Sílvia. Es tracta de la franja de roca més discreta, amb un inici vertical on algun còdols es mouen, però la Sílvia el treu amb decisió.

Traçat del primer llarg.

Equipament antic, abans de la restauració de la via, i R1, amb una curiosa anella d'acer inoxidable.

El segon llarg el començo jo, doncs la Sílvia no te ganes de tibar a les quatre primeres assegurances.
Efectivament, en sortir de la reunió, penjo l'estrep i amunt; les següents tres xapes les faig en A0 fins que deixa de desplomar i pujo una petita feixa.
La roca és extraordinària i l'assegurament molt bo. Supero un altre petit bony desplomat on trobo excel·lents preses, fins que la via s'acaba i munto reunió d'una alzina i d'un parabolt.

Segon llarg, i vista de la cinglera per on transcorre la via des de dalt (fotos de la Sílvia).

El descens el fem caminant, completant d'aquesta forma el recorregut pel Morral i gaudint de la magnífica tarda, amb algun núvol amenaçador que només ha adornat el cel.
En definitiva, una via i una zona molt recomanable.

Ressenyes de www.santllors.com

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Sergi! veig que continues explorant Sant Llorenç! en aquest pany de paret no hi he anat mai a escalar, aquesta via es veu prou bona pel que expliques, a veure si m'hi arribo alguna tarda, saps si hi ha alguna altra via factible?

Jordi ha dit...

Hola sóc en Jordi Cuevas, l'aperturista i posterior reequipador d'aquesta via i diverses més al Morral del Llop, i em satisfà llegir que gaudiu de l'escalada i de l'entorn, i m'anima a seguir obrint i reequipant vies de la zona.
Salut i parets.