divendres, 31 de juliol del 2009

La Punta d'En Serreta un altre cop.

La Silvia volia escalar aquesta via, i serà una oportunitat per fer de primer els llargs que vaig fer de segon en l'anterior ocasió.



Faig el primer llarg de III+ i 30 m, amb només 3 espits, però bastant tombat. La roca és el conglomerat vermell trencadis de Sant Llorenç: cal buscar els còdols més grans i empotrats per tenir seguretat en la progressió.

Arribo a la R1, sobre una còmoda repisa. Consta de 2 espits (un es mou) i algun burí vell per a complementar.



La Silvia continua amb el L2; V+ 30m.
El primer tram correspon a la franja de conglomerat petit i trencadis, que per sort no és molt gruixuda i es pot xapar prou aviat. Cal anar amb compte en posar i apiar els peus.
Segueix una placa de conglomerat ja més bò, V-, fins una repisa sota un llabi que forma un desplom. La via passa entre dues sabines; es pot assegurar la de la dreta, però al costat hi ha un espit vell.



De peu dret a la repisa, forçant una mica es pot xapar subre el llabi i pujar tibant de braços. V/V+
Després d'aquest pas continua un tram força vertical, amb espits i cargols amb filferros, per anar assegurant al gust o be alternant-hi cordes.
S'arriba a la R2 sobre una repisa; la Silvia la monta sobre un espit, un pitó i un burí. Més a l'esquerra hi ha 2 cargols amb filferros units per un cordino i un espit.

L3 40 m V+. Surto de la reunió i inmediatament hi ha el mur vertical que l'anterior vegada em va costar de segon. De primer em costa bastant menys, doncs la corda no em tiba cap al costat.
Començo lleugerament cap a l'esquerra, amb bons peus i un parell d'assegurances; un pas més i amb les des mans s'agafa un bolo de marbre blanc que permet iniciar el flanqueig a la dreta i xapar novament.



Supero la fisura i per una pendent de III arribo al mur.
Hi ha un espit a la base i cap més fins quasi el final d'aquesta placa, que és fina, de presa petita, sense ser gaire difícil V.



Després de la placa, una nova repisa permet assegurar el desplom final. Passo una cinta pèr una sabina a la dreta (1 corda), flanquejo lleugerament i xapo un espit a l'esquerra (l'altre corda), i a base de busties tibo de braços fins dalt.

R3 al terra amb 2 espits (un que es mou).