dimarts, 19 d’abril del 2011

Més tardes i més racons a Sant Llorenç: l'Aresta de Can Marcet

Les vies dels Masó son garantia d'escalada de descoberta, d'itinerari original, i la web de Santllors n'és el millor mitjà de difusió.

Aquesta aresta, que forma part de la cinglera que s'estén a l'est de la canal de les Bruixes, és molt accessible i propera, i de descens ràpid i còmde per l'esmentada canal.

La via Ricard Mampel Dalmases és de recent creació, repetida poc després de la seva obertura pel Jaume Grimp, es nota que és nova. La roca és encrostada, encara per netejar; cal repetir-la més. 

El Wolfgang, que està fort, obre el primer llarg, fent una bona cata de la roca, pedra a pedra, i així, amb calma i seguretat, arriba a la reunió. El llarg està perfectament equipat, en consonància amb la qualitat de la roca; el tram d'artificial es fa molt be sense estreps.

L'estètica aresta, superada pel Wolfgang. Fotos de la Sílvia.

El segon llarg em toca a mi. És el típic llarg aventurer, tremendament estètic, amb roca excelent, d'aquells que otorguen tota la personalitat a aquest massís i a les vies que hi obren els que més be saben interpretar aquesta personalitat.

 
Entrant a la xemeneia i el Wolfgang a les seves entranyes. Fotos de la Sílvia.

Sortit de la reunió per terreny ajagut, m'asseguro a l'ultim parabolt de la via. A partir d'aquí penetro a la xemeneia  (quasi cova, amb el seu pot de registre), on hom s'hi pot encastar de totes les maneres imaginables, i les assegurances son l'alzina d'entrada, un pont de roca (tan endins de la xemeneia...!) i un tricam que col·loco en un magnífic forat. 

Ja sobre la cinglera, un gran pi permet fer-hi la reunió final. Per mi ha estat una escalada per repetir, curta però il·lustrativa de Sant Llorenç.

Els amics, la via, la muntanya i el capvespre: sublim!



2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Hola Sergi! content de tornar-te a llegir i més si és disfrutant d'aquestes petites joïes que amaga Sant llorenç.

Sergi ha dit...

Ja ho veus, Jaume: si hi ha activitat hi ha bloc!
Gràcies per 'passar-t'hi'.