dijous, 14 de març del 2013

Alt del Cubil

10 de març del 2013


Dies passats de calor, tempestes, primaverals avançats a les acaballes de l'hivern, i els butlletins d'allaus bojos, entre fusió a les solanes, plaques a les obagues i purgues arreu... Una piulada telefònica d'un amic basta per a convocar diferents colles al mateix itinerari.


La facilitat d'accés a la neu que ofereix Andorra és més que coneguda, i el preu a pagar és l'urbanització de la muntanya, no només des de l'evidència material que suposen les edificacions, carreteres i estructures de transport, si no també aquella sensació quan acabes de que has anat a passar un dia al parc de la ciutat.

Sigui com sigui, el tràngol de la ciutat, els supermescats i les benzineres s'allunya quan enfilem cap als Cortals d'Encamp, i desapareix quan ja amb els esquis als peus, ens allunyem del funicular que envaix aquesta vall.

El fred d'aquesta nit ha regelat la neu fosa dels dies anteriors, i a sobre s'hi han dipositat uns centímetres de neu nova que faran les delícies del descens. Endemés, avui la crosta no es fondrà i el descens serà un plaer fins al final.





 Mapa extret del web del Ministeri d'Ordenament Territorial, detalladíssim.

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ja tocava una esquiada amb bona neu i bon temps no Sergi? que l'esquí de muntanya és molt "ingrat" i dur, ara quan els astres es posen d'acord és d'allò més gratificant! Molt bo el mapa, ja el buiscaré.

Sergi ha dit...

Entre borrasques amenaçadores i canvis de tempeatures anem fent. El que més costa és planificar-se amb aquesta variabilitat, però anem fent.

Xavi ha dit...

Hola Sergi. Divendres passat vàrem tornar a la zona per fer l'Alt del Griu. Volíem anar al pic de Rulhe des d'Incles, però feia torb i s'havien format moltes plaques de vent. Encara vàrem tornar a trobar neu prou bona. A dalt, però, molt ventat i pelat tot, esquivant rocs. A veure si s'estabilitza la neu i per Setmana Santa es pot sortir sense gaires riscos. Records!

Sergi ha dit...

Renoi quin valor per sortir amb aquelles ventades!
Maca i alpina la zona del Rulhe, només ens hi hem atansat per la vall d'Aston, molt accessible sense neu i gens ara mateix.
A veure que es pot fer per setmana santa; nosaltres estem a l'expectativa.