dilluns, 1 d’octubre del 2012

Esperó 'Pere Nolasc Vives de Quadras' i 'Neoclassics' a Can Pobla, Sant Llorenç del Munt

31 d'agost de 2012

Dues noves vies de recent apertura son objecte ideal per a una escalada de tarda, amb aproximació curta i descens ràpid, situades a la evident però petita paret de Can Pobla.



La Pere Nolasc Vives de Quadras dona per fer´hi dor llargs. 
El primer transorre sobre roca molt trencadissa, típica però gens trepitjada, o sigui que pitjor de l'habitual en la primera franja de les cingleres santllorentines. Un mur a mig llarg demana tibar de cinta; els còdols s'arrenquen amb les mans en estirar-los; només admeten ser presionats i em resulta impossible amb la verticalitat.
El segon llarg és tan curt com bona la roca, en obediència absoluta als cànons geològics d'aquesta muntanya. El diedre desequipat permet posar-hi de tot a plaer i de seguida som a dalt.

Marca a peu de via i L1.

L2.

Caminant amunt entre matolls arribem al camí que ve del Malpas de Can Pobla i en uns minuts tornem a ser al peu de la cinglera, just al revolt on comença la Neoclàssics.

Aquesta és una via d'una sola tirada que fa la Silvia. La roca és tota força bona, sense la nefasta franja d'argila vermella ni l'excelent franja grisa que corona tots els cingles.
El conglomerat gris ofereix aquí còdols fiables, però al mig de la tirada hi ha un tram que tiba força, però que sense cap mena de dubte hom amb grau suficient alliberarà. Nosaltres pengem l'estrep. Una instal·lació per despenjar-s'hi des de dalt la convertiria en esportiva.


Dues vies més que poc a poc poblen aquesta cara de la cinglera de Can Pobla, on sembla que només els mateixos autors hi han obert vies. Com sempre tota la informació a www.santllors.com.


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Boniques vies per a col.leccionistes! em falten jeje! us veig molt actius!!