dijous, 1 de setembre del 2011

Circ d'Aiga Longa (Aygue Longue)

Caminada, bany i fotografia. 11/8/2011

Tan petit com preciós és aquest circ, al final de la boscosa vall d'Orgeix, que desemboca al poble del mateix nom a la vall principal d'Orlú.


La idea de dirigir-nos cap aquí surgeix de la ressenya del Pako Crestas que ressegueix el cordal del pic d'Aiga Longa fins el pic de la Girounelle, en la qual esmenta la bellesa del circ.


Remuntem en cotxe la vall per la pista asfaltada, sota l'ombra de grans faigs, dins que el prat s'obre entre el bosc i arribem al pla de la Llau, on aparquem.
El camí continua per l'esquerra hidrogràfica del riu sota l'ombra dels arbres, fins que un nou prat posa fi al bosc. Al costat d'una cabana pastoral creuem el riu.


Els ramats abunden. Els vedells, ja crescuts, pretenen bravura de braus, però encara no ho son. 



 
El corriol s'enlaira sobre la vall, feréstega i florida, salvant desnivells i cascades fins atenyer l'estany que dona nom al circ.
La muntanya de Taba, amb la visible cantera de talc, és un altre dels massisos que inciten a ser visitats, potser per toponímies tan suggerents com Montsegur o Saint Barthelemy.
El dia assolellat, inmòbil i feixuc convida al bany.



El contrast entre l'ombra i la frescor dels torrents emboscats i la llum i la calor dels prats assolellats és d'una intensitat pròpia del cel net d'aquests díes, que altrament, proporciona unes nits molt fredes en que s'agraeix el plumó. 

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Quis racons més ferms encara per descobrir! Gràcies per donar-los a conèixer.